Hjælp til at slå Instagrams nye algoritme

Inden man giver Instagrams nye algoritme skylden for faldende likes og kommentarer, er det vigtigt at fremhæve det faktum, at synlighed falder på platformen organisk grundet Instagrams utroligt vækst. Jo flere bruger desto flere virksomheder, der vil gerne reklamere, hvilket betyder mindre skærmplads. I forbindelse med den nye algoritme, som gerne vil vise mere relevant indhold til dine følgere, kan man ikke længere regne med, at ens indlæg bliver vist til alle ens følgere. Et studie viser at ens indlæg muligvis kun bliver vist til 10% af følgerne hvis Instagram synes, at de ikke indeholder de ting, dine følgere plejer at like og kommentere. Her skriver vi om nogle af de meste brugbare tips og tricks, så du kan blive klogere end Instagram og vokse din  tilstedeværelse på de sociale medier.

1.Man skal være aktiv!

Algoritmerne på de sociale medier er altid baseret til en vis grad på vores reaktioner. Vi ser mange kattevideoer og konkurrencer på vores Facebook tidslinje, fordi det er de opslag vi synes godt om, kommenterer på og deler.

Hvis du har en kæmpestor følgere gruppe kan du måske ikke svare på alle kommentarerne som vælter ind, når du lægger et nyt indlæg på Instagram. Men, du kan svare på de første få på en personlig og autentiske måde. Dette gøre en masse for din synlighed og selvfølgelig for dine følgere som interagerer med dig! Bare huske at et indlægs første time er meget vigtig, da Instagram måler hvor godt indholdet ud fra hvor hurtigt, det indsamler likes, kommentarer og delinger.

Den ny algoritme lægger mere vægt på kvalitet end kvantitet og er bedre en nogensinde til at genkende gentagende kommentarer såsom “godt billede” eller “cool”, som kan ofte være skrevet af Insta-bots programmerede til at skrive kommentarer på tusindvis af indlæg. Det er ikke for at sige at man ikke må svare med et “❤”, men hellere bruge en time på at lave nogle autentiske kommentarer med mere end 4 ord end at bruge tre timer på at lave dovne kommentarer på rigtige mange indlæg.

2.#hvadmedhashtags?

Jeg kan huske at da jeg lavede mit første Instagram post tilbage i 2012, handlede det at smide så mange hashtags som muligt på indlægget og håbe at det blev set af rigtige mange mennesker.

#living #instagood #winning #igers #mykidsrule #picoftheday #goals #squad #instapic #nofilter #ig #instagram #nature #yolo

Taktikken med at sætte en masse uspecifikke/irrelevante hashtags på en post, har udviklede sig til en meget mere strategisk og komplicerede tilgang til at finde hashtags man kan overtage og dermed blive vist i toppen af listen. Instagram bliver mere og mere et “crowded space” og derfor er det vigtigt, at skille sig ud fra mængden med nogle unikke og relevante hashtags som brugerne interesserer sig for og vil gerne følge med i. Brug den nye funktion hvor man kan følge bestemte hashtags, hvis du vil have et indblik i hvordan dit hashtag kan klare sig.

Man skal heller ikke bruge den samme hashtag for meget, da det kan virke lidt som spam til dem der følger en hashtag, især nu hvor brugerne har mulighed for at blokere indholdet fra en bestemt hashtag.

Du skal selvfølgelig selv eksperimentere med hashtags og finde ude af hvad virker for dig i forhold til dit indhold. Et godt råd er at prøve at lave en blanding af hashtags med mere end 3.000 posts og nogle med under 3.000. Hvem ved, måske kan du starte en trend!

Og til sidst lad være med at poste hashtags i kommentarfeltet. De bliver ikke længer vist i søgninger! Derfor er de eneste hashtags, der giver mening at bruge, er ind i selve billedtekst.

3. Skift over til en virksomheds profil

Hvis din plan er at opbygge dit personlige brand og opføre dig lidt mere som en virksomhed på de sociale medier med fx. sponsoreret indhold osv., er det på tide at du skifter over til en virksomhedsprofil på Instagram. Dette giver dig et vigtig indblik i hvornår dine følgere er mest aktive samt hvilke af dine indlæg, der får størst respons og rækkevidde.  

4. Instagram Stories

Instagram Stories er nu dobbelt så stor som Snapchat og en god måde at engagere følgere – og dermed øge synlighed. Men, dine følgere skal ikke blot se din story og så swipe videre. De skal helst blive hængende og interagere med dit indhold. For at gøre det, skal man udnytte undersøg-funktionen, hvor man kan stille et simpel spørgsmål til seerne og indsamle deres svar. Dermed, hvis man har over 10.000 følgere kan man bruge en Stories funktion hvor følgere kan “Swipe Up” for at få mere information. Til sidst har nogle micro-influencere uden den stor følgerbase adapterede en ny strategi, som virker til at være ret effektivt indtil videre. Ind i selve Story, udfordrer de seerne til at skrive et direkte besked, hvis de vil høre mere eller få sendt et link til et bestemt produkt. Dette forøger autenticitet,engagement, og dermed synlighed.  

Et sjovt rygte om Zuckerberg

Der er for nyligt kommet et sjovt rygte på internettet om at Mark Zuckerberg, stifteren og ejeren af Facebook, i virkeligheden er et firben-alien hybrid sendt til jorden for at samle data om hvad det betyder at være et menneske! Selvom det nok ikke passer, fremprovokerer det et vigtigt punkt om vores forhold til de sociale medier. Nu hvor det mest af vores liv kan findes online, kan en algoritme så opsummere menneskelig interaktion i stories, kommentarer, og synes godt om?

Hos Spires United tror vi på at mennesker er mere end datafiler og vi er i gang med at skabe online fællesskaber som afspejler det ved, at de er sjove og brugbare online, men at de på samme tid bidrager til det gode liv som sker væk fra skærmene. De nye algoritmer på de forskellige sociale medier er langt fra at løse alle problemer, men de kan måske minde os om, at vi kommunikerer med rigtige mennesker online, ikke bare profiler. Dette kan måske ses som et småt skridt mod fælleskab og autenticitet online!

Tak fordi du læser med! 🙂

https://later.com/blog/how-instagram-algorithm-works/

https://www.thepigeonletters.com/single-post/2018/01/14/New-Instagram-Algorithm-Changes-in-January-2018

https://www.mickyweis.com/instagram-algoritme/